Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 
 

     

               English

   

 

[Nyheter]

 

 

 

 

Det er i samtale med andre bedrifter at din egen blir innovativ

 
Engasjerte og interesserte deltakere på innovasjonslunsjen på Stjørdal
 
Da Stjørdal Næringsforum sammen med Proneo AS inviterte til Innovasjonslunsj på Rica Hell Hotel; var det diskusjon, samarbeid og partnerskap de ønsket å fremme. Med deltakere fra blant annet Stjørdal Kommune, Stjørdal Næringsforum, Regionalt forskingsfond, Nettbuss Trøndelag, Proneo, Norsk Navigasjon og Ivar Blikø fra Arena Smart Grid Services ble det mange gode innspill.

“Det er i samtale med andre bedrifter at din egen bedrift blir innovativ” presiserte Ivar Blikø. Han poengterte at alene er det vanskelig for en bedrift å være innovativ, mens i samtale med andre spirer kreativiteten. Bedrifter må samarbeide og dele av sine kunnskaper og erfaringer. Det er noe alle parter vil dra nytte av. No business is an island. Det er dette som er bakgrunnen for næringsklyngen Arena Smart Grid Services.

Spar strøm smartere
Ivar fortsatte videre med å forklare forsamlingen hva Smart Grid egentlig er. “Det er et paradigmeskifte når vi snakker om strømdistribusjon” Vi får en helt ny måte å tenke på når det gjelder produksjon, distribusjon og forbruk av strøm forklarte Ivar. Man får en toveis kommunikasjon mellom komponentene i et SmartGrid og det gir grobunn for smarte strømløsninger. Alt du har hjemme av produkter som går på strøm blir koblet til kommunikasjonsnettverket slik at du for eksempel kan lese av hvor mye strøm vaskemaskinen bruker akkurat nå og hva strømmen koster. Dette vil gi mer oversikt og hver enkelt huseier kan spare strøm på en mye smartere måte enn tidligere.

Ved å ha en total oversikt over husets strømbruk og strømprisene, kan du si i fra at du ønsker å bruke mindre strøm i de periodene strømprisene er ekstra høye eller når det er mangel på kraft. Da kan strømleverandøren din slå av varmtvannstanken eller badegulvet i for eksempel en time. Siden disse ikke mister varme raskt kan de godt være avslått av og til. Om flere husstander gjør dette samtidig vil det frigjøre kapasitet i strømnettet; vi vil med det kunne unngå strømkrise og rekordhøye strømpriser. Dette ble mottatt med stor interesse fra forsamlingen.

Utprøving i nasjonalt pilotprosjekt
Dette kan kanskje høres ut som noe fra en science fiction-film, men virkeligheten er at slike smarte strømløsninger er rett rundt hjørnet. Arena Smart Grid Services i samarbeid med Demo Steinkjer (et nasjonalt pilotprosjekt) vil fra høsten 2011 teste ut de nye smarte strømløsningene på over 700 husstander, fritidsboliger, næringsbygg m.m. Her får medlemmer av Arena Smart Grid Services muligheten til å teste ut sine produkter i en virkelig situasjon.

Foruten Ivar Blikø fra Arena Smart Grid Services var det to foredragsholdere til. Jan Ivar Sandnes fra Norsk Navigasjon (en av bedriftene i næringsklyngen Arena Smart Grid Services) som holdt et spennende foredrag om hvordan bedriften hadde utviklet seg fra ide til ferdig produkt og videre til en ekspanderende bedrift. Han la spesielt vekt på det gode samarbeidet og den støtten de hadde fått fra både Steinkjer og Snåsa Kommune. Og la stor vekt på at det er fullt mulig å starte og drive en suksessfull bedrift i lille Nord-Trøndelag. Videre pratet Lars Onsøyen fra Regionalt Forskningsfond om hvilke muligheter man hadde til å søke om støtte fra fondet.

I diskusjonen som fulgte kom Mai Hembre fra Nettbuss Trøndelag med en viktig påminnelse da hun sa “Det er viktig å poengtere at man ikke trenger å være en ny bedrift for å være nyskapende!”


[Slideshow Lite]

 
 
Susanna M. Brynhildsen

Prosjektleder i Proneo

Susanna var en av arrangørene av denne innovasjonslunsjen og var veldig fornøyd med oppmøtet og de gode innleggene fra foredragsholderne. “Det var en engasjert gruppe med mange gode innspill” sa Brynhildsen

 
Mai Hembre

Økonomi og administrasjonssjef i Nettbuss Trøndelag

“Jeg er veldig engasjert i innovasjon og utvikling og syntes det var artig å komme i et slikt forum. Nordmenn blir ofte stemplet som oppfinneren. Med det mener jeg at nordmenn kommer opp med ideen, selger den til Sverige, som sender produksjonen til Finland og henter inn økonomisjefen fra Danmark. Det er flott å se at noen tar en ide hele veien til produkt og bedrift!”

Les mer om:

Smart Grid

Demo Steinkjer

Se Smart Grid Animasjon

Arena Smart Grid Services
 
 

 

 

Samarbeidspartnere


 

 

 


 

         

[Nyhetsmail]

Facebook (stor) E-post (stor) RSS Feed (stor)
         
Powered by web2net  |  Mobile hjemmesider