Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 
 

     

               English

   

 

[Nyheter]

 

 

 

 

Oppstartsmøte Arena Smart Grid Services

 
Bilde fra Busstur Demo Steinkjer. Morten Bjerkan forteller om elektrisitetsnettet til NTE

Torsdag 3. November ble det avholdt Oppstartsmøte i Arena Smart Grid Services. Dagen ble en suksess, med både busstur, foredrag, workshops og middag.

Oppstartsmøtet startet med en busstur gjennom Demo Steinkjer-området. Her fikk deltagerne se idrettsanlegget på Guldbergaunet; hvor kunstgressbanen er varmet opp av biogass fra tranamarka. De fikk også se Campus Steinkjer, det nye store skole/idrettsanlegget på Guldbergaundet og fikk høre om flisfyringen de bruker for å varme opp hele Campus. Det ble også en tur innom Tranamarka og kraftverket på Byafossen.


Morten Bjerkan snakker om Campus Steinkjer (i bakgrunnen)

Smarte hytter, strømselgende bonde og omsorgsteknologi
Etter busstur, flere foredrag og lunsj ble det gjennomført flere paralelle gruppearbeid der kreativiteten blomstret. En gruppe tok for seg hytter og Smart Grid, en annen gruppe tok for seg plusshus-teknologi, mens en tredje tok for seg apps. Hyttegruppen kom med at hytter er den største ubrukte energikilden vi har i Norge. "Hytter; hvor ofte brukes de? Hvorfor kan ikke de produsere energi når de ikkke brukes og gi tilbake til gridet. I stede for at de står der lobotomerte?" Det var også snakk om solcellepanel som roterer med sola og speilparabol som varmer opp varmtvann.


Hytte-gruppen diskuterer

Plusshus-gruppen diskuterte nye måter å selge og kjøpe strøm på. "La oss si at du er på bondens marked for å kjøpe noen økologisk dyrkede gulerøtter og så spør selgeren om du ikke vil kjøpe litt strøm også. Du skjønner denne økologiske bonden har et plusshus og selger derfor strøm som blir overflødig. Tanken her er at man selger et konsept og ikke bare energi" Forklarte en av deltakerne i plusshus-gruppen.

Apps-gruppen diskuterte blant annet omsorgsteknologi, fordeler og ulemper. Sikkerhet var også noe som ble diskutert; og det i alle gruppene.

Dagen ble avsluttet med middag på Brød&Cirkus

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Samarbeidspartnere


 

 

 


 

         

[Nyhetsmail]

Facebook (stor) E-post (stor) RSS Feed (stor)
         
Powered by web2net  |  Mobile hjemmesider